Wysokie lokaty w ogólnopolskim konkursie gastronomicznym w ZS CKR Rudka
W dniach 14-15 grudnia 2023 r. w ZSCKR w Rudce odbył się Finał Ogólnopolskiego Konkursu „Zboża najwyższej jakości-Powrót do zbóż pradawnych”.
![1 1](https://zsckrkowal.pl/wp-content/uploads/2023/12/1-1-14.jpg)
W kategorii kucharze naszą szkołę reprezentowali: Maria Staniszewska i Piotr Rembiałkowski z klasy II TŻ, a w kategorii piekarze: Nikoletta Górczyńska i Bartosz Pietruszyński z klasy III TŻ.
![](https://zsckrkowal.pl/wp-content/uploads/2023/12/IMG-20231221-WA0018.jpg)
![](https://zsckrkowal.pl/wp-content/uploads/2023/12/IMG-20231221-WA0024.jpg)
W Jury konkursu zasiadali: przewodnicząca pani Arleta Żynel, pan Czesław Meus i pani dyrektor szkoły w Rudce Joanna Nietupska.
Maria i Piotr zajęli V miejsce, a Nikoletta i Bartosz IV miejsce w Polsce.
![](https://zsckrkowal.pl/wp-content/uploads/2023/12/IMG-20231221-WA0022.jpg)
Gratulujemy uczniom reprezentowania bardzo wysokiego poziomu, wiedzy, kreatywności i odwagi. Dziękujemy także sponsorom za przepiękne nagrody.
![](https://zsckrkowal.pl/wp-content/uploads/2023/12/IMG-20231221-WA0029.jpg)
Autor: Małgorzata Kurdupska
Nauczyciel praktycznej nauki zawodu
22 grudnia 2023 roku