![](https://zsckrkowal.pl/wp-content/uploads/2023/05/WXLG6964.jpg)
![QETO7733 QETO7733](https://zsckrkowal.pl/wp-content/uploads/elementor/thumbs/QETO7733-q68w6zr45re8fd9ao7rkmlkhesagg7cm9xwnomytgk.jpg)
![](https://zsckrkowal.pl/wp-content/uploads/2023/05/AEAV1388-300x225.jpg)
Konkurs ten składał sie z dwóch części: teoretycznej, wymagającej rozwiązania testu, oraz praktycznej.
Ta druga część polegała na przygotowaniu zakąski i dania zasadniczego pn. „Wariacje kulinarne z rybami w roli głównej”.
W jury zasiadali wybitni szefowie kuchni, ale też losowo wybrani nauczyciele i opiekunowie uczestników.
Ocenie podlegały: kreatywność, smak, zgodność przygotowanych potraw z tematem konkursu, ale również serwowanie potraw według inwencji twórczej uczestnika, higiena i bezpieczeństwo pracy w trakcie wykonywania zadań.