Konkurs kulinarny dla szkół gastronomicznych
Zaproszenie na „Konkurs kulinarny dla szkół gastronomicznych”
Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Kowalu
Zaproszenie na „Konkurs kulinarny dla szkół gastronomicznych”
W dniach 20 do 22 stycznia, mimo trwania ferii zimowych zainteresowani uczniowie oraz okoliczni rolnicy mogli odbyć kurs chemizacyjny pt. „Stosowanie środków ochrony roślin sprzętem naziemnym z wyłączeniem sprzętu montowanego na pojazdach szynowych oraz innego sprzętu".
W minionym tygodniu mieliśmy przyjemność gościć Panią Profesor Hannę Krajewską – Dyrektor Archiwum Polskiej Akademii Nauk.
Dzięki uprzejmości firmy Sano Agrar Instutiut w Lubiniu k.Trzemeszna kolejny raz uczniowie kształcący się w zawodzie technik weterynarii mogli zwiedzać obiekty firmy, gdzie prowadzona jest produkcja bydła mlecznego.
Projekt jest współfinansowanym ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach programu regionalnego Fundusze Europejskie dla Kujaw i Pomorza 2021-2027 oraz budżetu państwa.
W dniu dzisiejszym w naszej szkole odbyły się w jasełka pod tytułem: "Moje, Twoje, Jego Betlejem".
Wśród wielu przedsięwzięć celebrujących 20-lecie Polski w Unii Europejskiej znalazł się "Dumny Europejczyk...".
W dniu 18 grudnia w naszej szkole w pracowniach gastronomicznych odbyły się eliminacje wojewódzkie do Ogólnopolskiego konkursu dla młodzieży ze szkół spożywczych pt. "Zboża Najwyższej jakości- Powrót do Zbóż Pradawnych".
12 grudnia br. uczniowie ZSCKR w Kowalu wzięli udział w XIII Kujawsko-Pomorskiej Olimpiadzie Wiedzy o Bezpieczeństwie pod hasłem „Bezpieczny i przyjazny region”.
Naszą szkolną tradycją stały się wyjazdy na Jarmarki Bożonarodzeniowe.