Drugi tydzień stażu w Grecji dobiegł końca

Kolejny tydzień praktyki rozpoczęliśmy wizytą w rodzinnej winiarni Aidarini, gdzie m.in. uczyliśmy się, w jaki sposób ocenia się jakość wina.

We wtorek odwiedziliśmy ośrodek Anel Honey Park, centrum pszczelarstwa. Mieliśmy okazję posmakować 12 rodzajów miodu i wysłuchać ciekawego wykładu o życiu pszczół.

Kolejny dzień to wyjazd do Ohonos Snack, ogromnej fabryki chipsów, chrupek, rogali itp. W firmie Milkplan zapoznaliśmy się z asortymentem urządzeń do przemysłu mleczarskiego.

W wolnym czasie weszliśmy na Białą Wieżę, z której słyną Saloniki, i pojechaliśmy do rezerwatu przyrody, będącego oazą ptaków. 

Ostatni dzień to oficjalne zakończenie praktyki, miłe rozmowy, podsumowania i wręczenie certyfikatów i upominków.

Jutro wracamy z głową pełną miłych wspomnień. Grecja i jej mieszkańcy wywarli na nas bardzo dobre wrażenie.

Autor: Uczestnicy stażu

29 kwietnia 2024 roku

ZSCKR Kowal

Drugi tydzień stażu w Grecji dobiegł końca