Kwalifikacje w zawodzie
HGT.12. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych
- Skończyłaś/skończyłeś Branżową Szkołę I stopnia w zawodzie KUCHARZ i chciałbyć nadal się uczyć ? U nas to możliwe!!!
- Branżowa Szkoła II stopnia powstała, abyś mógł/ mogła zostać Technikiem i zdobyć średnie wykształcenie.
- U nas nauczysz jak planować i organizować żywienie. Jak przyrządzac potrawy zachwycające smakiem, jakością i najwyższą estetyką.
- Zdobędziesz wiedzę o produktach żywnościowych i umiejetność doboru wartości odżywczych, które zadowolą każdego pracodawcę.
- Staniesz się fachowcem w sporządzaniu i podawaniu potraw. Będziesz profesjonalistą w komponowaniu posiłków i racjonalnym układaniu jadłospisów.
- W planowaniu i organizacji żywienia nie będziesz miał sobie równych.
- Uzyskasz wykształcenie średnie branżowe oraz dyplom technika. Będziesz mógł przystąpić do egzaminu maturalnego. Staniesz się idelanym kandydatem na szefa w firmach zajmujących się żywieniem.