Zawodowa wycieczka do Run Chłodnia – od produkcji do degustacji

W dniu 27 maja uczniowie naszej szkoły uczestniczyli w wycieczce zawodowej do zakładu przetwórstwa spożywczego Run Chłodnia.

fb_img_1748422858992

Celem wyjazdu było poznanie procesów technologicznych oraz zaplecza produkcyjnego jednego z nowoczesnych zakładów branży spożywczej.

Podczas wizyty uczniowie mieli okazję zobaczyć produkcję kebaba drobiowego, zrazów wołowych oraz tradycyjnych lepianek. Zwiedzanie hali produkcyjnej pozwoliło uczniom zapoznać się z nowoczesnymi maszynami, zasadami higieny pracy oraz etapami przygotowywania i pakowania produktów spożywczych.

Wycieczka zakończyła się poczęstunkiem, podczas którego uczestnicy mogli spróbować wyrobów produkowanych w zakładzie. Smaczne dania i miła atmosfera sprawiły, że wyjazd na długo zostanie w pamięci uczniów.

Dziękujemy firmie Run Chłodnia za serdeczne przyjęcie oraz możliwość zdobycia cennego doświadczenia zawodowego!

ZSCKR Kowal

Zawodowa wycieczka do Run Chłodnia – od produkcji do degustacji