Tydzień dobrego chleba i zdrowego stylu życia w szkole 2024

"Tydzień dobrego chleba i zdrowego stylu życia w szkole 2024" po raz kolejny zagościł do naszej szkoły.

Uczniowie wraz z nauczycielkami zajęć praktycznych z gastronomii sprawili zdrową niespodziankę społeczności szkolnej. Upiekli przepyszny chleb z dodatkiem różnych ziaren. Do chleba serwowane były: smalec własnej roboty, pasty jajeczne, pasty twarogowe, warzywa, dżemy itp. Warto przypomnieć, że celem akcji jest podniesienie świadomości konsumentów na temat zdrowotnych właściwości chleba na zakwasie, wypiekanego tradycyjnymi metodami oraz promowanie zdrowego stylu życia.
Ponadto w ramach współpracy z miejscowymi instytucjami, dyrektor Zespołu Szkół CKR w Kowalu Andrzej Zdrojewski wraz z wicedyrektorem Krzysztofem Moraczewskim, wręczyli przedstawicielom lokalnych jednostek boxy ze zdrową żywnością, przygotowane przez młodzież naszej szkoły.

ZSCKR Kowal

Tydzień dobrego chleba i zdrowego stylu życia w szkole 2024