Kolejny tydzień praktyki rozpoczęliśmy wizytą w rodzinnej winiarni Aidarini, gdzie m.in. uczyliśmy się, w jaki sposób ocenia się jakość wina.
We wtorek odwiedziliśmy ośrodek Anel Honey Park, centrum pszczelarstwa. Mieliśmy okazję posmakować 12 rodzajów miodu i wysłuchać ciekawego wykładu o życiu pszczół.
Kolejny dzień to wyjazd do Ohonos Snack, ogromnej fabryki chipsów, chrupek, rogali itp. W firmie Milkplan zapoznaliśmy się z asortymentem urządzeń do przemysłu mleczarskiego.
W wolnym czasie weszliśmy na Białą Wieżę, z której słyną Saloniki, i pojechaliśmy do rezerwatu przyrody, będącego oazą ptaków.
Ostatni dzień to oficjalne zakończenie praktyki, miłe rozmowy, podsumowania i wręczenie certyfikatów i upominków.
Jutro wracamy z głową pełną miłych wspomnień. Grecja i jej mieszkańcy wywarli na nas bardzo dobre wrażenie.
Autor: Uczestnicy stażu
29 kwietnia 2024 roku